O mne

Varenie je môj život. Varím zdravé jedlá ale aj tie menej zdravé :), varím z čerstvých surovín, ale niekedy aj čo chladnička dá :). A o tom bude aj tento blog. Nájdete tu recepty na rôzne jedlá, nápoje, koláčiky, zákusky. Postrehy z reštaurácií, fastfoodou, cukrární ktoré občas navštívim. Rady kde sa dá čo kúpiť a kde radšej niektoré veci nekupovať. Vitajte na mojom blogu Everyday Kitchen by Milan.

piatok 19. februára 2016

Tatarák z údeného lososa


V jednoduchosti je krása a dokonalosť. O tom svedčí toto jedlo /predjedlo/ na ktoré potrebujete minimálne množstvo surovín ale chutí exkluzívne.

Suroviny:
100 g údeného lososa
1 čajová lyžica dijonskej horčice
1 čajová lyžica olivového oleja
šalotka alebo pažítka
citrón
1 ks reďkovka
kôpor čerstvý alebo mrazený
soľ
korenie
celozrnná bageta alebo toast

Losos, šalotku, reďkovku nakrájame na čo najmenšie kocky. Ďalej pridáme ostatné suroviny a všetko spolu zamiešame, dochutíme soľou, korením a trochou šťavy z citróna. Bagetky nakrájame a na sucho opečieme na grilovacej panvici. Ja, ako prílohu som si spravil šalát z ľadového šalátu, cherry paradajok, ochutení soľou, korením a bielim balsamicom octom.

Dobrú chuť.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára